Гергьовден

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Малко късно пиша за това но нещо ме е налегнал големият мързел напоследък.

И ето че и тази година дойде Гергьовден. Само където тази година вместо да празнуваме с Жоровците решихме че ще празнуваме сами. Принципно единият от тях беше навит да ходим на палатки но заради гости от София не можеше да дойде. Та събрахме се ние четирима души – Аз, Ники, Нед и Ицо, стегнахме багажите и следобеда се отправихме към една от поляните над Марково.

Хубавото беше че не бяхме кой знае колко натоварени а и успяхме да приближим поляната с кола, така че прехода пеша беше не повече от десетина минути. Не знам за другите но тези десетина минути ми се сториха като цяла вечност. Като стигнахме горе лично аз едва дишах а не съм носил кой знае колко много багаж. Нещо съм загубил форма с това стоене пред един комп по цял ден. Все пак стигнахме до горе. 😉 След кратка почивка и чаша бира започнахме да опъваме палатките и да събираме дърва за огъня. Тъй като бяхме четирима се разделихме на две групи за да можем да свършим работата по-бързо. Аз и Ник разпъвахме палатките а Нед и Ицо събираха дърва за огъня. След като разпънахме палатките и събрахме дърва си направихме малка почивка. Докато се улисхвахме с приказки и бира взе да се стъмва и започнахме с приготовленията за скарата. Разпалихме един хубав огън и малко по-късно се получи чудесна жар на която зацвъчаха свинските пържоли. Докато пържолите бавно се печаха на скарата ние се заехме с гарнитурата – гъби и картофи. Картофите бяха прилежно увити в алуминиево фолио задно с едно-две парченца масло и после заровени в жарта. Гъбите – нарязани на не много ситни парченца и също така с доста масло. Искам да споделя че алуминиевите скарички за еднокарта употреба от Била вършат страхотна работа в такива случаи. След като всичко това се изпече дойде реда и на малко мариновани пилешки пържоли. Нед им добави гъби, лук и малкото останало масло и се понесоха към скарата. Естествено докато всичко това се печеше ние нагъвахме другите пържоли, гъбите и картофите. Всички се размазахме от ядене а и всичко това вървеше полято обилно с ром и червено вино. След известно време прекарано в бъбрене и пиене посъбрахме нещата и се отправихме към палатките да поспим.
На другата сутрин запалихме отново малък огън за да можем да си препечем хляб. Мисля че успяхме да изпечем около два хляба след което всичко това беше намазано с пастет, лютеница или мед и масло. Започна се едно усилено мляскане придружено със звуци на удоволствие от вкусната храна. Когато приключихме със закуската, прибрахме си боклуците, стегнахме си багажа и се запътихме обратно към „цивилизацията“.

Ето и малко снимки от въпросното събитие.

„Гергьовден без Жоровци.“

From Гергьовден, posted by Доктор Кой on 5/08/2010 (81 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


За melkor

Дългогодишен UNIX/Linux потребител. В момента работи като Senior UNIX Administrator в HP GDBC.
Публикувано в Разни с етикети , , , , , . Постоянна връзка.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.