Лаборатория за Слава – Финалът

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

На 11.05.2010 от 17:30ч. в Драматичен театър София се проведе финалът на тазгодишното издание на Лаборатория за Слава. За тези които не знаят какво представлява Лаборатория за Слава – ето малко информация.

Лаборатория за слава Феймлаб е инициатива на Фестивала за наука в Челтнъм в Обединеното кралство, а вече за четвърти път ще се проведе извън страната – вече в общо 12 страни от Европа, Азия и Африка, в рамките на мрежата на Британски съвет. Целта на конкурса Лаборатория за слава Феймлаб е да насърчи младите учени да вдъхновят и въодушевят общественото въображение с визиите за науката на 21 век.

Конкурсът търси новите лица на науката, които ще могат да развият идеите си и уменията си да се представят пред телевизионна публика. Моделът е познат от предавания като „Поп айдъл“ – разполагаш само с 3 минути да се докажеш пред експертното жури, и само най-добрите продължават до финала. А темата трябва да бъде поднесена забавно, разбираемо, атрактивно, но без компромис с научната достоверност.


И така, първо място тази година спечели студентът по химия Христо Колев. Негови подлгасници бяха Владимир Божилов – докторант във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, катедра „Астрономия“, и Тома Щилянов който следва ветиринарна медицина.

Успех на Христо на финала в Челтнъм и се надявам че догодина ще има дори повече участници. 🙂

Клипчетата от финала можете да видите от тук: FameLab@vbox7

А ето и първата част снимки от моя милост.


„Финалът на Лаборатория за Слава“

From FameLab Final, posted by Доктор Кой on 5/12/2010 (200 items)

Generated by Facebook Photo Fetcher


За melkor

Дългогодишен UNIX/Linux потребител. В момента работи като Senior UNIX Administrator в HP GDBC.
Публикувано в FameLab с етикети , , . Постоянна връзка.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.