Как да махнем дублираните имена на аудио файлове под Андроид

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Наскоро ми се случи това че всички аудио файлове на телефона ми бяха дублирани. Освен ringtones това се случи и с цялата музика която имах на телефона. Освен че всичко беше по два пъти, някои от албумите бяха така омотани че когато се опитвах да заредя албума в плейлиста, цялата се състоеше само от една единствена песен. След известно ровене намерих решението на проблема.

Отворете Settings->Applications->Manage applications. След това натиснете бутона Menu, изберете Filter и от него изберете да се показват всички приложения. Изчакайте докато се заредят и намерете Media Storage. Изберете приложението и натиснете Clear cache. Това ще изтрие всичката информация за аудио файловете на телефона ви но не и самите файлове. След това рестартирайте телефона и изчакайте известно време докато Андроид сканира цялата карта отново. Това може да продължи до 30 минути. Ако имате инсталирано приложението SystemPanel можете да следите процеса android.process.media и да видите кога е свършило сканирането.

След като всичко приключи ще трябва да си въведете всички тонове за звънене и аларми отново. Това е единственият минус и е малко досадно ако имате доста приятели на които сте сложили персонален ringtone.

Как да махнем дублираните имена на аудио файлове под Андроид, 5.0 out of 5 based on 1 rating

За melkor

Дългогодишен UNIX/Linux потребител. В момента работи като Senior UNIX Administrator в HP GDBC.
Публикувано в Android с етикети , , , , , , , . Постоянна връзка.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.